Stejarul ingenuncheat, creatia naturii din Delta Dunarii

Undeva in inima Deltei Dunarii, in padurea Caraorman, se afla un stejar batran de aproximativ 500 de ani. Ciudata si impresionanta in aceeasi masura este senzatia ca acest copac a ingenuncheat. Imaginea este data de crengile sale, "cazute" la pamant, care au continuat sa creasca. Tocmai de aceea, localnicii l-au poreclit "Stejarul ingenuncheat".

In preajma arborelui, ce are o circumferinta de 4 m, se afla "Fantana Vanatorilor" si o reproducere a vestitei sculpturi realizate de Constantin Brancusi - Masa tacerii.

inconjur

Pentru a ajunge in Padurea Caraorman ai nevoie de localnici, bucurosi sa te ajute... Contra cost, fireste! Calatoria noastra ne-a scos din buzunar cate 20 de lei de persoana. Mijlocul de transport uzitat este tractorul, care te poarta din satul Caraorman printre dune de nisip, uneori inalte si de 7 metri ce te vor duce cu gandul la un veritabil desert. Drumul nu este tocmai confortabil, avand in vedere hurducaiala si noxele masinariei, insa peisajul este fascinant. Padurea Caraorman, declarata monument al naturii datorita aspectului de padure de clima subtropicala, este imprejmuita cu un gard. Poarta de acces este ferecata cu lacat, insa ghidul nostru - tractorist, pescar, paznic, padurar si mai stiu eu ce - detine cheia catre obiectivul nostru turistic.

tractorbun

"Stejarul ingenuncheat" este, cu adevarat, o creatie uluitoare a naturii. Iti lasa o impresie puternica. Avand motivatia faptului ca viziteaza ceva impunator, turistul ajuns in Delta Dunarii, in zona Caraorman, nu trebuie sa rateze cateva ore de relaxare la un picnic, in mijlocul padurii, la umbra batranului copac.

noidoi

tendenz.ro
lensa.ro
pentruanimale.ro
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro