stana

Fiecare loc de pe pamant are o poveste a lui, dar trebuie sa tragi bine cu urechea ca s-o auzi si trebuie un gram de iubire ca s-o intelegi. - Nicolae Iorga

Jurnal de calatorie prin Romania

Destinatii si experiente turistice de pe plaiuri mioritice

Stiu ca majoritatea covarsitoare a obiectivelor turistice din Romania este abandonata de catre autoritati, iar infrastructura lasa de dorit. Stiu ca sunt biserici si manastiri, vechi de cand lumea, care mai respira numai prin spiritul religios. Stiu ca sunt castele si cetati care odinioara se aratau demne in fata cotropitorilor, fie ei romani, turci, tatari, polonezi sau unguri, iar astazi refuza sa moara in fata nepasarii celor care ar fi trebuit sa le oblojeasca ranile. Stiu ca natura a creat numeroase minuni, pe care romanii le trateaza necuviincios, erodandu-le valoarea de nepretuit prin atitudine si comportament.

Si totusi, dincolo de inertia si indolenta prezentului, toate obiectivele turistice de interes maxim de pe plaiurile mioritice asteapta timide sa fie dezmierdate de ochii calatorilor. Unele sunt pitite acolo unde nimeni nu se asteapta sa le descopere, altele stau in prim-plan, insa ochii lumii orbiti de pasivitate refuza sa le zareasca.

www.plaiurimioritice.ro le va observa si le va aduce in atentia tuturor celor care doresc sa hoinareasca pe meleagurile romanesti. Emotii, trairi, fapte, obiceiuri, traditii, detalii,  legende si imagini despre locuri din Romania pe care este bine sa nu le rateze niciun turist.

 

tendenz.ro
lensa.ro
pentruanimale.ro
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro