Paltinis, Sibiu - o oaza de relaxare in mijlocul naturii

Statiunea Paltinis, se afla in nord-estul Muntilor Cindrei, in Carpatii Meridionali, sub varful Oncesti, la o distanta de 32 km de Sibiu.

Fiind statiunea aflata la cea mai inalta altitudinea din Romania, respectiv la 1450 m, are o temperatura medie anuala de 4 grade.
Ploile sunt frecvente in Paltinis, iar pe timpul iernii zapada este prezenta 125 de zile pe an.
Statiunea Paltinis va ofera posibilitatea de relaxare pe tot parcursul anului. Este o zona excelenta pentru schiat pe timp de iarna si de asemenea exista multe locuri frumoase de vizitat. Nu trebuie sa ratati lacurile glaciare care se afla in rezervatia Iezerele Cindrelului.
In Paltinis sunt declarate monumente istorice Casa turistilor (1894), Sala Monaco (1898) si Casa Medicilor (1895). Statiunea va ofera cateva obiective turistice importante, respectiv Schitul si Casa memoriala Constantin Noica.  Schitul este o biserica de lemn, ctitorita in anul 1930 de mitropolitul Nicolae Balan si care apartine Arhiepiscopiei Sibiului. Biserica are multe obiecte valoroase printre care icoana Sf.Paraschiva din 1904.

sursa: www.turistik.ro

Statiunea Paltinis este ideala pentru tratamentul tulburarilor de crestere la copii, surmenajul  fizic si intelectual cat si pentru tratarea afectiunilor pulmonare datorita aerului pur si bogat in aerosoli ionizati.


sursa: www.perla-paltinisului.ro

Pentru cazare puteti alege Pensiunea "Perla Paltinisului", aflata la doar 5 km de statiunea Paltinis. Complexul turistic va asteapta de fapt cu doua pensiuni , una de 3 margarete si alta finalizata in anul 2009, de 4 margarete.
Mai multe detalii puteti gasi pe : www.perla-paltinisului.ro

tendenz.ro
lensa.ro
pentruanimale.ro
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro