Lacul Vidraru, jud.Arges - opera naturii dar si a omului

Lacul Vidraru este situat pe raul Arges, intre Muntii Fruntii si Masivul Ghitu.

Este un lac de acumulare, creat in anul 1965 de Barajul Vidraru pentru productia de energie electrica.

Foto: www.turism-arges.ro

In acest lac  magnific se intalnesc mai multe rauri, respectiv Raurile Capra, Buda, Raul Doamnei, Cernatul, Valsanul, Valea Stan, Topologul si Limpedea.

Pentru construirea barajului a fost nevoie de 5 ani si jumatate, in care s-au forat 42 km de galerii si subterane, lacul de acumulare Vidraru avand un volum de 465 milioane de metri cubi.

Sursa: www.cauta-cazare.ro

Este important de precizat ca barajul Vidraru a ocupat locul al 5-lea in Europa si locul al 9-lea in lume la momentul inaugurarii in comparatie cu alte constructii asemanatoare.

Dupa ce veti strabate Muntii Fagaras, pe drumul Transfagarasanului, trecand prin viaducte sapate in munte, unde apa curge printre pietre, veti ajunge in fata unei maretii a naturii dar si a constructiei realizate de mana omului.

Pentru amatorii de plimbari cu vaporasul, e bine de stiut ca exista un debarcader in apropierea barajului, iar pentru cei care iubesc sportul extrem, la Barajul Vidraru se poate practica bungee jumping.

Sursa: www.tripadvisors.com

Langa baraj se inalta un turn inconjurat de o scara care va duce pe o platforma unde veti putea vedea o priveliste superba asupra muntilor.

Tot pe aceasta platforma veti observa si statuia unui Prometeu gigantic, opera sculptorului Constantin Popovici, reprezentand un simbol al electricitatii.

Sursa: www.instantlife.com

tendenz.ro
lensa.ro
pentruanimale.ro
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro