Cetatea Soimos - o frumoasa cetate medievala

Cetatea Soimos se afla asezata pe dealul Cioaca Tautului, pe partea dreapta a raului Mures, la N-E de satul Soimos, care face parte din orasul Lipova, judetul Arad.

Aceasta cetate a fost construita la sfarsitul secolului al XIII-lea de o familie nobiliara, dupa primele invazii ale tatarilor. Este atestata documentar din anul 1278.

Sursa imagine: www.turismland.ro

Orasul Lipova se afla la 34 km de municipiul Arad si puteti fi siguri ca venind aici veti descoperi natura la ea acasa datorita frumusetii Muntilor Zarandului, Raul Mures, Campia de Vest si Dealurile Lipovei.

Sursa: www.panoramio.com

Istoria relateaza faptul ca Cetatea Soimos a fost asediata in repetate randuri de catre turci iar in anul 1599-1600 a trecut sub stapanirea lui Mihai Viteazul. Abia in 1688 a fost eliberata de sub dominatia turciilor definitiv.

Desi drumul este anevoios pana sus la cetate, merita tot efortul deoarece odata ajunsi sus veti avea o priveliste superba spre defileul Muresului si campia Aradului.

Sursa: www.skyscrapercity.com

Orasul Lipova are o importanta turistica pentru care merita vizitat.

Nu doar Cetatea Soimos reprezinta o atractie turistica ci si multe alte obiective care cum ar fi: rezervatia naturala "Balta Soimos", Manastirea "Sfanta Maria" din Radna, biserica "Adormirea Maicii Domnului", biserica "Buna Vestire", muzeul orasenesc.

Sursa: www.turismland.ro

Si poate cea mai atractiva este statiunea balneoclimaterica care isi asteapta tursitii cu izvoarele sale minerale care au efect curativ.

Sursa: www.foto.tion.ro

tendenz.ro
lensa.ro
pentruanimale.ro
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro