Cetatea Neamt - fortareata de aparare a tarii

Cetatea Neamt se afla in judetul Neamt, in apropierea orasului Targu Neamt si la 46 km distanta de orasul Piatra Neamt.

Cetatea Neamt este o fortareata de aparare a tarii care se afla printre cele mai de seama monumente medievale ale Romaniei.

Foto: www.cjneamt.ro

Cetatea a fost ridicata in timpul lui Petru I al Moldovei si a cunoscut cea mai frumoasa dezvoltare in timpul lui Stefan cel Mare, avand un rol de aparare al Moldovei.

Spre deosebire de Cetatea Suceava si Cetatea Scheia, turnurile de aparare ale cetatii Neamt nu au fost construite in exterior, din cauza fortificatiilor naturale care nu permiteau acest lucru.

Sursa: www.dreamdestinations.ro

Cetatea Neamt si-a capatat renumele in perioada domniei lui Stefan cel Mare, fiind una dintre cele mai importante cetati ale Tarii Moldovenesti.

Devine monument istoric in anul 1866 iar arhitectul Stefan Bals este cel care s-a ocupat de lucrarile de conservare ale cetatii.


Sursa: www.infopensiuni.ro

Cetatea Neamt este un obiectiv turistic al Romaniei care nu trebuie ratat de nici un turist iar din momentul in care intrati in interiorul cetatii va va surprinde o atmosfera medievala prin care o sa va puteti imagina foarte usor evenimentele istorice care au avut loc in ea.

tendenz.ro
lensa.ro
pentruanimale.ro
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro