Baile Herculane - un paradis uitat

Baile Herculane, apartine de judetul Caras-Severin. Orasul se afla pe Valea Cernei,  intr-un magnific peisaj de munte, cu un climat de depresiune intramontana.
Turistii se pot bucura de mai multe posibilitati de tratament in aceasta statiune, cum ar fi baile termale, care sunt foarte benefice, fiind sulfuroase si sarate in acelasi timp. De asemenea se poate face electroterapie,  aerohelioterapie, hidrochinetoterapie,  precum si chinetoterapie.
Baile Herculane are o istorie bogata, si trebuie amintit faptul ca romanii au construit aici la Therme Herculi, monumente, temple, bai si statui inchinate zeilor Hercules, Hygieia si Aesculap.
Romanii au fost dintotdeauna impresionati de puterea  vindecatoare a apelor de pe Valea Cernei.
Daca ajungeti la Baile Herculane, trebuie neaparat sa faceti excursii la Pestera Hotilor, numita si Grota Haiducilor, la ruinele bailor romane, la Crucea Alba, sau la Grota cu Aburi.
Sursa: www.cazare-herculane.ro
Crucea Albă apartine de rezervaţia Domogled si poate fi gasita urmand traseul turistic Băile Herculane - Crucea Albă - Izvorul Jelerău. Va trebui sa faceti fata vailor stâncoase ce sunt in jurul Băilor Herculane în partea vestică a acestuia. Nu trebuie sa ratati acest obiectiv turistic major deoarece puteti surprinde de la altitudinea de aproximativ 530 m frumusetea peisajelor.
Este un mister legat de apariţia Crucii Albe, existenţa ei fiind explicată prin legendele care au cucerit inima oamenilor din zonă.
Sursa: www.herculane.3x.ro
O legenda spune că un tânăr care dorea sa-si arate dragostea faţă de iubita lui a hotârăt să cucerească muntele Domogled, aflat in jurul staţiunii Băile-Herculane si fiind uimit de frumusetea peisajelor, a păşit în gol şi a plecat spre viaţa eternă.
O alta legenda spune că această cruce alba a fost înălţată în memoria unui ofiţer care a luptat sub comanda generalului Ion Dragalina, în primul război mondial. Din cauza dusmanilor care au taiat picioarele podului pe care îl traversa în drumul lui de la Podeni spre Herculane, tanarul ofiter si-a gasit sfarsitul.
tendenz.ro
lensa.ro
pentruanimale.ro
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro