Daca in aceasta vacanta doriti sa iesiti la "vanatoare" de fenomene paranormale, nu trebuie sa calatoriti mai departe de judetul Cluj, la vest de orasul Cluj-Napoca, unde se afla padurea Hoia-Baciu, locul despre care se spune ca ar unul care ascunde mistere pe care stiinta nu a reusit inca sa le desluseasca. Asa ca, neavand o explicatie avizata la dispozitie, cei pusi pe aventura si pasionati de literatura science fiction, pot face o expeditie pana in inima "padurii paranormale" transilvanene.

Padurea Hoia-Baciu a devenit celebra in vara lui 1968, cand un grup de oameni in cautarea relaxarii in mijlocul naturii au reusit sa fotografieze un OZN, fotografie devenita celebra printre pasionatii fenomenului datorita claritatii sale.

OZN-urile nu sunt unicul fenomen paranormal pe care s-ar putea sa-l observati prin padure. Localnicii va pot spune despre o serie de aparitii misterioase. Una dintre acestea este reprezentata de ''ingerii pazitori'', aparitii imateriale despre care se spune ca nu pot fi percepute de ochiul uman, ci doar cu ajutorul unui aparat de fotografiat. Specialistii in ezoterism care studiaza fenomenele petrecute in padure spun ca entitatile imateriale care apar printre copaci sunt spiritele venite dintr-o lume paralela, iar padurea Hoia-Baciu este un portal catre aceste lumi.

In zona circula din mosi stramosi o serie de povesti si marturii ale localnicilor cu privire la fenomenele din padure. Oamenii din zona care si-au facut curaj sa intre Hoia-Baciu spun ca odata intrat printre copaci incepi sa ai senzatia ca te urmareste cineva, fiecare miscare iti este studiata, iar fosnetul copacilor nu este unul normal ca in alte paduri. Mai mult, oamenii spun ca in unele zone poti incepe sa ai senzatii de greata, stari de anxietate si pot chiar sa-ti apara arsuri la nivelul pielii. In alte zone se poate observa ca muschii de pe copaci nu indica nordul, asa cum ar trebui sa o faca in mod normal.

Padurea Hoia-Baciu de langa CLuj-Napoca este locul perfect de pelerinaj pentru cei dornici de "fenomene paranormale". Chiar daca nu reusiti sa le vedeti sau sa le simtiti, povestile localnicilor pot face sa va traca fiori pe sira spinarii.