Transfagarasan este locul in care mi-am dorit de mult sa ajung si acest lucru s-a concretizat in vara acestui an. Din punct de vedere geografic Transfagarasanul incepe in comuna Bascov, judetul Arges, langa Pitesti si se termina la intersectia drumului DN1, aproape de comuna Cartisoara, intre Sibiu si Brasov.

Va asigur inca de pe acum ca pentru o astfel de excursie trebuie sa aveti mare curaj deoarece va asteapta numai senzatii tari. Transfagarasanul se intinde pe o distanta de 92 de kilometri si ajunge la o altitudine de 2042 de metri, la Balea Lac.


Din cauza numeroaselor serpentine viteza recomandata cu masina este de maxim 40 de kilometri la ora.

Este o provocare pentru soferi si din cauza vremii, Transfagarasanul este deschis doar cateva luni pe an, respectiv din luna iulie pana in luna octombrie.

De indata ce incepeti sa urcati, peisajul va lasa cu gura cascata. Cele mai importante puncte turistice de pe Transfagarasan sunt Lacul si Barajul Vidraru, Cetatea Peonari, construita in timpul lui Vlad Tepes, Lacul glaciar Balea si Cascada Balea.


Construirea Transfagarasanului a durat din 1970 pana in 1974, fiind nevoie de 20 de tone de dinamita. Se spune ca au murit foarte multi oameni care au lucrat la  constructie.