Statiunea Moneasa este alegerea perfecta pentru un weekend relaxant sau chiar si un concediu mai lung, fiind situata in regiunea Crisana, la poalele Muntilor Codru-Moma. Aflata la 110 km de Arad, Moneasa este o statiune balneoclimaterica, cunoscuta si ca "Perla Muntilor Apuseni".

Sursa: www.voyageair.ro

Acest loc deosebit va ofera posibilitati de recreere in toate anotimpurile, fiind caracterizata de aerul puternic ionizat. Vara puteti profita de strandul din statiune si puteti face plimbari in padurile frumoase din zona.

Toamna peisajul este minunat, oferind un tablou de frunze multicolore.  Pe timpul iernii daca este zapada, aveti posibilitatea sa va bucurati de partia de schi care are o lungime de 250 m, iar primavara este superba si ea deoarece natura se trezeste la viata.

Sursa: www.ansiro.ro

Moneasa este o statiune unde va puteti rezolva si problemele de sanatate. Apele termominerale au o temperatura de 25 - 32 de grade, fiind bicarbonate si au proprietati curative. Printre afectiunile care pot fi tratate la Moneasa se afla: afectiunile ginecologice, bolile metabolice si de nutritie cum ar fi diabetul sau obezitatea, afectiunile sistemului nervos central si periferic, reumatismul etc.

Obiectivele tursitice sunt numeroase in statiunea Moneasa, si printre ele se afla  Pestera Liliecilor, Grota Ursilor, Pestera Alba, Casa pictorului si sculptorului Gheorghe Groza, precum si o superba Rezervatie de nuferi.

Sursa: www.aradul.com