Muntii Rodnei gazduiesc una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, Cascada Cailor, aflata foarte aproape de statiunea turistica Borsa.

Apa este rezultatul topirii zapezii si ploilor care formeaza un circ glaciar si care apoi curge peste un abrupt de calcar denumit "Podul Cailor", de unde si numele de Cascada Cailor.


Sursa: www.turistinmaramures.com

Apa cade in mai multe trepte de la altitudinea de 1300 de metri iar caderea de apa este de 90 de metri, fiind considerata cea  mai mare cascada din Romania.

Daca va intrebati cum puteti ajunge la Cascada Cailor iata ca aveti doua posibilitati. Puteti veni sau pe jos de la Borsa mergand pe o poteca sau mai usor, alegand telescaunul din statiunea Borsa. Iar de unde va lasa telescaunul trebuie sa stiti ca mai faceti aproximativ 15 minute pana la Cascada Cailor.


Sursa: www.blogspot.com

Muntii Rodnei sunt cunoscuti in Carpatii Orientali pentru circurile glaciare numeroase, chei, defilee si cascade. Pe langa Cascada Cailor care este cea mai renumita, tot aici mai puteti gasi si Cascada Puzdrele, aflata la 1.520 m altitudinea, cascada Guset, Cormaia si Anies.


Sursa: www.ggpht.com