Daca va doriti o excursie de neuitat pe meleagurile natale, atunci recomandarea urmatoare este perfecta: Muntii Iezer-Papusa, care fac parte din lantul Muntilor Carpati , mai exact in grupa majora sudica, Carpatii Meridionali.


Sursa: www.pensiunea-jupanitei.ro

Trebuie sa stiti inca de la inceputul calatoriei ca cel mai inalt punct este reprezentat de Varful Rosu care se afla in centrul masivului la o altitudine de 2.469 m.

Masivul Iezer-Papusa este caracterizat de o temperatura  medie  anuala a aerului negativa cuprinsa intre 0 si 2 grade celsius.


Sursa: www.flickr.com

La altitudini care depasesc 1.800 - 2.000 m, zapada nu se topeste din luna noiembrie pana in luna aprilie a anului.


Sursa: www.pensiunea-jupanitei.ro

Vegetatia este foarte variata in Carpatii Meridionali, gasind aici mesteacan, carpen , paltinul de munte, bradul, socul de munte, rugul de mure etc. In ceea ce priveste animalele, puteti intalni in aceasta zona atat ursi, lupi cat si mistreti, cerbi, capriori si capre negre. Veverita sau soarecii de padure nu lipsesc nici ei din Muntii Iezer - Papusa.


Sursa: www.pensiuni-bran.com

Iubitorii de ski pot sa practice sportul lor preferat in Muntii Iezer - Papusa iar pentru cei care nu sunt atrasi de ski exista posibilitati nenumarate de relaxare, facand plimbari si drumetii.