Cheile Bicazului sunt situate in partea centrala a Muntilor Hasmas, fiind formate de eroziunile provocate de Lacul Rosu si Bicazul Ardelean.

Cheile Bicazului fac parte din Parcul National Cheile Bicazului - Hasmas si se intind pe o lungime de 6 km.

Sursa: www.neamt-turism.ro

Este o zona pitoreasca, deosebit de frumoasa, iar pe langa Cheile Bicazului, veti avea posibilitatea sa vizitati si alte obiective turistice in acest parc national, cum ar fi Lacul Rosu, Cheile Sugaului, Pestera Neagra, Avenul cu Trei Intrari, Piatra Singuratica - Hasmasul Mare.

Sursa: www. locuri-unice.ro

Daca ajungeti in aceste locuri, veti fi uimiti de frumusetea serpentinelor dar si a formatiunilor stancoase din aceasta zona.

Tot aici, veti descoperi o fauna variata, printre care si anumite specii rare cum ar fi tamaita, papucul-doamnei, sangele-voinicului, floarea de colt si alte asemenea specii de plante, declarate monument al naturii.

Sursa: www.bp.blogspot.com

Lacul de acumulare "Izvorul Muntelui" este o alta atractie turistica din aceasta zona, avand 35km lungime pe o suprafata de 33 km2, si fiind cunoscut si sub numele de “Lacul Bicaz”. Este cel mai mare lac artificial amenajat pe raurile interioare din Romania.

Sursa: www.evz.ro