Azuga este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai mari statiuni din tara, fiind asezata la poalele muntilor Bucegi. Foarte aproape de Azuga se afla si statiunile Sinaia si Busteni, la 12 km, respectiv statiunea de ski Predeal la 6 km.


Sursa: romantictravel.ro

Azuga se afla in partea de nord a judetului Prahova si este o statiune climaterica, fiind renumita pentru prima partie de schi din Romania, omologata de Federatia Internationala de Ski, respectiv partia Sorica.

Sursa: turisma.ro

Iubitorii de ski vin in fiecare iarna la Azuga deoarece partiile care se afla aici sunt frumos amenajate si mai mult de atat, sunt pentru toate nivelele. Astfel ca partia Sorica are o lungime de 2100 m si o dificultate medie. Aici aveti posibilitatea sa schiati si seara, fiind iluminata nocturn. Urmeaza si alte partii cum ar fi partia Cazacu, cu o lungime de 1920 m si dificultate medie, partia La Stana, cu o lungime de 910 m si care este pentru incepatori, fiind mult mai usoara.

Sursa: firstminute.ro

Tot la Azuga aveti la dispozitie o telegondola care va ofera acces la toate partiile din statiune, cat si instalatii de teleschi si babyschi.

Daca inca nu v-ati hotarat sa mergeti la Azuga pentru o vacanta de iarna de neuitat, ar trebui sa stiti ca posibilitatile de cazare sunt variate incepand de la cabane, pensiuni si pana la hoteluri de 5 stele.


Sursa: turism-blog.ro

Statiunea Azuga este un exemplu viu al faptului ca turismul in Romania incepe sa functioneze.