Ranca, este o statiune montana aflata la 1.600 m altitudine in judetul Gorj, Muntii Parang. Statiunea aflata la 63 kilometri de Targu-Jiu si 18 km de orasul Novaci s-a dezvoltat din punct de vedere turistic avand numeroase posibilitati de cazare, respectiv pensiuni si cabane.


Sursa: www.pcworld.ro

Pentru ca tot se apropie iarna, iar sarbatorile bat la usa, iata o destinatie potrivita pentru o vacanta la munte de neuitat. Zapada intinsa printre cei mai stancosi munti , precum si padurile numeroase si apele superbe ale Lotrului, Jiului rasaritean si ale Gilordului fac din aceasta zona o minunatie a naturii.

In general zapada are peste 200 cm si se intinde pe o perioada destul de lunga, din decembrie pana in luna  aprilie.


Sursa: www.ranca-edelweiss.ro

Pentru iubitorii de schi e bine de stiut ca partiile de schi sunt amplasate pe Muntele Cornesu, fiind de fapt doua partii de dificultati diferite.

Prima partie este pentru cei care stiu sa schieze la nivel mediu iar cealalta care are si nocturna este pentru incepatori. Tot la pista pentru incepatori veti gasi si teleschi.


Sursa: www.verticalonline.ro

Nu doar pasionatii de ski se pot bucura la Ranca, ci si iubitorii de snowboarding avand suficiente piste off-road pentru a exersa.

Deci, daca doriti o vacanta de iarna plina de miscare, aer curat si nu in ultimul rand un peisaj feeric, atunci trebuie sa alegeti ca destinatie statiunea montana Ranca.


Sursa: www.metropotam.ro