Lacul Galcescu, se afla asezat in mijlocul Muntilor Parang, fiind declarat un adevarat monument al naturii.


Sursa: www.dreamdestinations.ro

Daca va aflati intr-o excursie in Muntii Parang, trebuie sa stiti ca pentru a ajunge aici aveti nevoie de incaltaminte comoda si rezistenta deoarece drumul pe cat este de frumos pe atat este de anevoios. Lacul Galcescu se afla la o altitudine de 1.925 m intr-o vale imensa fiind cel mai adand lac glaciar din Muntii Parang, avand o adancime de 9.3 m si intinzandu-se pe o suprafata de 3.2 hectare. Valea este cunoscuta de localnici drept caldarea lacurilor, deoarece pe langa Lacul Galcescu mai sunt si alte sase lacuri mici.

Sursa: www.evz.ro

Pe langa relaxarea de care puteti beneficia in preajma lacului, veti putea face si excursii spre cele mai inalte varfuri din Muntii Parang, respectiv Parangul Mare sau Cindrel.

Numai cei care iubesc muntele cu adevarat sunt sfatuiti sa se aventureze in aceasta zona, dar de indata ce ati ajuns in varf veti avea o imagine splendida asupra lacului care va va parea mic, revarsandu-se in Galcescu.


Sursa: www.turismland.ro

Lacul Galcescu este o locatie deosebita si datorita paradisului vegetal care se gaseste aici. Veti avea ocazia sa vedeti multe specii de arbusti, cat si alte plante cum ar fi floarea de colt.