Manastirea Sucevita este asezata la 18 Km de Radauti, judetul Suceava. Orasul Radauti se afla la 37 km de Suceava pe partea de Nord-Vest.

Acest monument de exceptie este construit de familia Movilestilor care erau mari boieri si domnitori ai Moldovei si Tarii Romanesti in sec. XVI - XVII.


Sursa: www.crestinortodox.ro

Arhitectura acestei biserici prezinta o combinatie de elemente din arta bizantina si din cea gotica, plus elemente arhitecturale ale vechilor biserici din lemn care se afla in Moldova.

Daca ajungeti sa vizitati Manastirea Sucevita veti avea ocazia sa vedeti o mare valoare artistica si anume, pictura murala interioara si exterioara care reprezinta naratiunea biblica din Vechiul si Noul Testament.

Ultima biserica din Bucovina zugravita pe fatada in 1596 este Manastirea Sucevita. Aici veti fi surprinsi de capodopera unui testament al vechii arte moldovenesti.


Sursa: www.resurse-ortodoxe.ro
Cercetatorul francez, Paul Henry a afirmat despre manastirea Sucevita ca este: "Testamentul artei clasice moldovenesti". Pictura realizata in fresca este opera celor doi frati Ioan si Sofronie Zugravul.

Legenda ne spune ca dupa secolul al XVI-lea o femeie a adus cu carul tras de bivoli piatra necesara  actualei constructii, timp de 30 ani pentru rascumparaea unor pacate.


Sursa: www.ue.mae.ro