Sunt momente in care nu mai stii ce sa faci pentru a iesi din cotidian, mai ales ca bat la usa cele doua zile de week-end. Simti nevoia sa iesi in natura, insa nu prea ai chef sau pur si simplu nu poti sa pleci foarte departe de Bucuresti. Intr-un asemenea moment, am incercat sa gasesc pe internet un loc care sa-mi ofere macar cateva ore de buna dispozitie fara prea mari eforturi. Am identificat Aventura Parc, un spatiu de recreere amenajat in padurea Lucianca, la o aruncatura de bat de Capitala.

aventura-parc2Urmand indicatiile de pe site-ul de prezentare, am plecat cu familia catre acest parc de aventuri in natura. Se ajunge foarte usor, mergand pe ruta Mogosoaia, Buftea, Crevedia. La 4 kilometri de aceasta ultima localitate, pe dreapta vei observa un indicator care te invita la distractie. Ce poti face mai exact aici?...

aventura-parc1Escalada in copaci, minigolf, ping pong, sport in natura depasind obstacole, parcurs rutier pentru copii, castele gonflabile, piscina, complex de joaca si o terasa. Deschis inca din 2006, Aventura Parc poate fi un loc ideal de recreere, mai ales pentru cei pasionati de escalada.

aventura-parcNiciun membru al familiei nu prea va avea timp sa se plictiseasca, chiar daca - din pacate, parcul este deficitar in ceea ce priveste jucariile si jocurile pentru copii. Spre exemplu, aproape toate masinutele cu pedale din parcursul rutier sunt uzate sau chiar stricate. Ceea ce nu este tocmai in regula.

aventura-parc3Chiar si asa, Aventura Parc nu trebuie ratat pentru ca atractia principala o constituie, cu siguranta, escalada in copaci. Sunt construite 3 parcursuri de escalada, doua pentru adulti/copii peste 8 ani si 1m20 si unul pentru copii mai mici.

aventura-parc5Traseele au grad progresiv de dificultate, usor pentru traseul galben si mediu, mediu spre dificil, pentru traseele verde si respectiv, albastru. Obligatoriu toti participantii urmeaza un instructaj in care invata sa utilizeze echipamentul de protectie. Intrarea costa 40 de lei pentru adulti si 25 de lei pentru copii. Aceasta taxa va permite accesul la oricare dintre atractiile parcului.

aventura-parc4